Foto: Pixabay

Jaru vévodí nejen zelená, ale i celá řada dalších barev. Nejčastěji jsou za jarní barvy považovány kromě zelené také žlutá, nebo oranžová, nemusíte se ale bát ani pastelové růžové či modré. Jde o to, aby byly barvy veselé a hravé. Barvy jsou symbolem jara, lidé si obvykle barvami zkrášlují interiéry i exteriéry, používají nejrůznější dekorace, ať už živé či umělé. Chcete-li dodat interiéru svěží nový vzhled, můžete i vy použít jemné barvy, ty mohou být na nejrůznějších doplňcích, ale také na tapetách, přímo na zdech, nebo i na samolepicích dekoracích.

Jak na barvy v interiéru

Důležité je zůstat věrni vašemu stylu, který jste pro danou místnost vybrali. Nesnažte se měnit její podstatu, pokud jste s ní spokojeni. Místnosti v romantickém stylu by takové měly zůstat, stačí změnit jen barvu stěn, nebo doplnit tapetou s jemným vzorem v zámeckém stylu a hned dostane nový život. Tapeta dokáže celý pokoj rozzářit, probudit z omšelé šedi, která dřív nebo později nastane. Pokoj se okouká, zvyknete si na jeho neměnný vzhled a přestane vás zajímat. Právě v tuto chvíli je dobré zasáhnout, abyste se vždy po práci těšili domů do toho útulného prostředí, které jste si sami pro sebe vytvořili.

Nejen na proporcích daného prostoru, ale také na způsobu jeho využití potom závisí výběr tapety či jiné dekorace. Třeba pro oživení obývacího pokoje máte zpravidla širší možnosti, než když se pustíte do proměny ložnice. Je to prosté, ložnice vás má uklidňovat, nabízí se tedy omezenější škálu barev či vzorů, než které můžete použít v obývacím pokoji, který vás napumpuje energií. Nebojte se barev ani vzorů, zařiďte si bydlení podle vašeho vkusu a použijte moderní tapety. Vyberte si z pohodlí domova v e-shopu Tapeta-dekorace.cz, nebo navštivte naši kamennou prodejnu ve Frýdku-Místku, a vytvořte si doma tu správnou atmosféru pro vaši rodinnou pohodu.