Foto: dodáno inzerentem

· Pokud se zamyslíme nad tím, jaké výšky zmíněný strom dosahuje, pak by bylo logicky nemožné pěstovat ho v běžném skleníku nebo dokonce v pokoji.

· A ve venkovních podmínkách by u nás dlouho nepřežil.

Přes veškeré uvedené překážky máme pro pěstitele dobrou zprávu. Bylinu (strom) Mitragyna speciosa si můžete vypěstovat jako pokojovou rostlinu. A to hned dvěma různými způsoby.

1) Vypěstováním ze semínka (tato metoda je velmi obtížná, je potřeba použít například tablety Jiffy, do kterých semínko usadíte a dále použití mini pařníku pro optimální vlhkost. V těchto podmínkách se nám několikrát podařilo rostlinku vypěstovat.

2) Metodou řízkování – touto metodou je již všechno mnohem jednodušší, stačí si z našeho obchodu zakoupit již zakořeněný řízek rostliny a máte téměř vyhráno.

Při dobré péči by se vám mělo všechno podařit. Samotné pěstování není náročné a zvládne ho i méně zkušený pěstitel.

o Stačí dodržet tři základní zásady.

a) Dopřát jí bohatou zálivku.

§ Tím ale není řečeno, že by měla být pěstována jako rýže.

§ Rozhodně nepřemokřit, jinak hrozí zahnívání kořínků a následná zkáza.

b) Dostatek světla.

§ Opět je tu další podmínka.

§ Světlo ano, ale přímé sluneční paprsky ne.

Jedná se o tropickou rostlinu, která má ráda teplo, světlo a vlhko. Ideálním prostředím může být prosvětlená koupelna.

Nedaří se pěstování? Kupte si hotový produkt

Pokud se vám nepodaří rostlinku si vypěstovat svépomocí, pak není problém objednat si již hotový produkt kratomový prášek. Stačí do vašeho vyhledávače zadat slovní spojení „kratom prodej“ Jestliže budete hledat nejsilnější kratom, pak se zaměřte především na hodnotu alkaloidu Mitragyninu. Jeho hladina by se měla pohybovat v rozmezí cca 1 až 2 %. Pokud bude tato hodnota vyšší, je jasné, že je kratom silnější. Všechno má ale své hranice. Hodnota 2,1 % a vyšší už je nereálná a tento kratom může být nežádoucím způsobem upraven.