Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Nejde ale jen o malý počet portů, který se obvykle nachází u počítačů, ale také fakt, že počítač mám u země. Vždy proto musím vyjet se židlí, ohnout se a hledat, kde ten USB port vlastně je. Jsou zde tedy dva problémy – nedostatek portů a špatný přístup. Oba tyto problémy se dají ale vyřešit jednoduchým USB hubem. Naše redakce dostala tu možnost, že může otestovat Trust USB hub, který nabízí až 7 portů. Uvidíme, jak si povede v našem redakčním testování.

VZHLED

Vzhled je v tomto případě univerzální. Jde o malý hub, který je vyvedený v černé nebo spíše tmavě šedé matné barvě. Na straně má šest USB portů a ze předu ten sedmý. Konstrukce nám přijde pevná a bytelná, takže i když jsme ji zkoušeli ohýbat, tak drží. Smysl tohoto produktu je, aby byl nenápadný, takže jsme ani žádné výrazné designové prvky, jako například RGB osvětlení, nečekali.

Výhodou pak je 80 cm dlouhý kabel, který je dostatečně dlouhý na to, abyste si ho připojili k počítači a hub si umístili na pracovní desku. Tím vyřešíte hned oba problémy současně, protože rázem bude USB port dostupný a navíc jich máte hned sedm. Za zmínku také stojí, že díky použitému materiálu na sobě nezanechává žádné otisky.

Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

PLNOU PAROU VPŘED

Hlavní a jedinou funkcí tohoto rozbočovače je umožnit připojit k jednomu počítači či notebooku až sedm zařízení pomocí jediného použitého USB portu. Důležité ale také je, že tento USB hub nabízí skutečně velkou přenosovou rychlost 5 Gb/s, a to díky USB 3.2 Gen 1. 

Sami si tak jednoduše spočítáte, že přenos souborů trvá jen mrknutí oka a přenos velkých filmů pár sekund. I když je to asi logické, tak raději zmíníme, že tento hub nepotřebuje žádné další externí napájení.

Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

ZÁVĚR

Zkusím zhodnotit tento produkt co nejupřímněji. Jedná se o pevný, elegantní a jednoduchý rozbočovač, který vykouzlí z jednoho portu hned sedm portů. Vyřeší vám odvěké problémy s dostupností a počtem portů. Zkoušeli jsme ho testovat jak na notebooku, tak na počítači a výsledek je jediný. Usnadnil nám hromadu práce, kdy si můžu k notebooku připojit externí myš, externí klávesnici, čtečku karet a ještě externí disk. Vše pak běží na velký výkon. Nespornou výhodou je za nás i pořizovací cena, která je v nižších jednotkách stovek korun. Za nás tak můžeme tento produkt určitě doporučit.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Trust