Foto: Freepik

Mezoterapie – co to je a jaké jsou její výhody

Mezoterapie je postup, při kterém se do pokožky aplikují speciální léčivé látky. Ty mohou zahrnovat kyslíkovou terapii, dermapen, kyselinu hyaluronovou, kmenové buňky a další účinné látky. Mezoterapii lze aplikovat na různých částech těla, včetně vlasové pokožky, obličeje, krku a dekoltu. Jednou z výhod je, že dokáže řešit různé kosmetické problémy, jako jsou kruhy pod očima, akné nebo celulitida. Navíc je známá pod různými názvy, jako například Hydrolifting, Skinbooster nebo Biorevitalizace.

Mezoterapie je považována za jednu z nejlepších metod omlazení a řešení kosmetických problémů s minimální invazivitou. Oproti chirurgickým zákrokům je riziko komplikací a rekonvalescence výrazně nižší. Kromě toho má mezoterapie i delší trvání výsledků, což ji činí atraktivní volbou pro mnoho lidí, kteří hledají účinné a šetrné řešení pro své potřeby.

Mezoterapie na vlasy – podpora zdraví a krásy vlasů

Mezoterapie se rovněž ukázala jako účinná metoda pro podporu zdraví vlasů. Problémy s vlasovou pokožkou a vypadáváním vlasů mohou trápit mnoho žen. Mezoterapie na vlasy se zaměřuje na aplikaci léčivých látek přímo do vlasových folikulů, což podporuje růst zdravých a silných vlasů. Díky této proceduře jsou vlasy lépe vyživeny a stimulovány, což vede k viditelnějším a zdravějším vlasům.

Mezoterapie na pleť a akné – boj proti vráskám a nedokonalostem

Dalším využitím mezoterapie je její aplikace na pleť, zejména pro redukci vrásek a akné. Při této proceduře jsou léčivé látky aplikovány do vrstvy pokožky, která je odpovědná za tvorbu kolagenu a elastinu. Tím se podpoří regenerace pokožky, což má za následek vyhlazení vrásek a redukci akné. Mezoterapie na pleť je šetrnější alternativou k chirurgickým zákrokům, jako je facelift, a poskytuje přirozenější a mladistvější vzhled.

Neinvazivní mezoterapie – náhrada za jehličky?

Neinvazivní mezoterapie, často nazývaná také bezjehličková mezoterapie, je pokrokovou technikou, která slibuje účinnost bez potřeby vpichů jehlami. Nicméně, je třeba zmínit, že tato metoda není stejně účinná jako klasická mezoterapie s mikrojehličkami. Neinvazivní mezoterapie může být vhodnou volbou pro ty, kteří se obávají bolesti nebo otoků spojených s mikrojehličkováním, ale výsledky nemusí být tak viditelné jako u klasické verze.

Převládající pozitivní reakce na internetu

Procházením internetových diskuzí a komentářů se ukazuje, že většina zákaznic hodnotí mezoterapii pozitivně. Výrazně se objevují slova jako “skvělá,” “výborná,” “úžasná” nebo “neuvěřitelná.” Mnoho žen chválí viditelné výsledky a dlouhotrvající efekty po absolvování této procedury.

Cena mezoterapie – individuální stanovení

Co se týče ceny mezoterapie, nelze stanovit obecně platnou částku, protože závisí na mnoha faktorech. Každý klient může vyžadovat jiný počet ošetření a použití specifických léčivých látek. Průměrně se cena mezoterapie jednoho ošetření pohybuje kolem 4700,- korun. Avšak, pro přesné určení ceny je nejlepší konzultovat přímo s odborníkem v kosmetickém salonu nebo klinice.

V závěru lze konstatovat, že mezoterapie a mikrojehličkování jsou moderní a efektivní metody, které nabízejí různá řešení pro omlazení a kosmetické problémy. Mezoterapie na vlasy, pleť a neinvazivní mezoterapie jsou všechny oblíbené volby, které stojí za zvážení pro ty, kteří hledají šetrnou a účinnou alternativu k chirurgickým zákrokům. Ať už se rozhodnete pro kteroukoli z těchto procedur, je vždy nezbytné poradit se s odborníkem a vybrat si metodu, která nejlépe vyhovuje vašim individuálním potřebám a cílům.