Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Kuře à la Kachna je pokrmem, který si získal srdce mnoha gurmánů a milovníků dobrého jídla. Tato chutná kombinace pečeného kuřete, kysaného zelí a kachního koření spojuje tradiční recepty do jedinečného jídla. Co však dělá toto jídlo tak zvláštním a proč se stalo oblíbeným nejen pro svou vynikající chuť, ale i pro své zdravé složení?

Kuře à la Kachna: historie a původ

Tento neotřelý pokrm má své kořeny v tradiční kuchyni střední Evropy, zejména v zemích jako je Česká republika a Slovensko. Kuře à la Kachna vzniklo jako variace na tradiční kachní recepty, které byly obvykle bohaté na tuk a kalorie. Hlavním prvkem tohoto jídla je však kuřecí maso, které je lehčí a zdravější alternativou k hovězímu či kachnímu masu.

Zdravé ingredience: kysané zelí a koření

Kysané zelí je jedním z klíčových složek tohoto pokrmu a přináší do něj výraznou a osvěžující chuť. Kromě chutí má kysané zelí také zdravotní výhody. Obsahuje probiotika, která prospívají zažívacímu systému, a je bohaté na vitamíny C a K. Díky těmto vlastnostem zelí přidává do pokrmu nutriční hodnotu a činí ho vhodným pro ty, kteří dbají na zdravou stravu.

Kuře à la Kachna je také obohaceno kachním kořením, které přidává unikátní a pikantní aroma. To je něco, co se v tradičním receptu na pečené kuře zřídka nachází, což činí tento pokrm jedinečným zážitkem pro chuťové buňky.

Méně tučná alternativa: lehčí než kachna

Kuře à la Kachna je v porovnání s tradičním pečeným kuřetem nejen chutnější, ale také méně tučnou volbou. Díky použití kuřecího masa má nižší obsah nasycených tuků a kalorií. To činí toto jídlo atraktivním pro ty, kteří dbají na své zdraví a chtějí si pochutnat na výjimečné chuťové kombinaci bez nadměrného příjmu tuku.

Závěr

Kuře à la Kachna je skvělým příkladem toho, jak lze tradiční recepty vylepšit a udělat je zdravějšími bez kompromisu na chuti. Kysané zelí a kachní koření přinášejí do tohoto pokrmu nové dimenze chuti, zatímco kuřecí maso snižuje jeho kalorický obsah. Takže pokud hledáte nový způsob, jak si pochutnat na pečeném kuřecím mase, neváhejte vyzkoušet tuto lahodnou a zdravou alternativu – Kuře à la Kachna. Vaše chuťové buňky i tělo vám poděkují!

Zdroj: Coopclub.cz (odkaz)

Kuře á la kachna

Kuře á la kachna

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

90

minut
Kalorie

210

kcal

Suroviny

  • 1 kysané zelí

  • 10 dkg libového uzeného 

  • 3 ČL kmínu

  • 1 kuře

  • 2 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

Postup

  • Vezmeme kuře, které osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Dovnitř dáme trochu kysaného zelí smíchaného s na kostičky nakrájeným uzeným masem.

  • Do pekáčku dáme kysané zelí smíchané s uzeným masem nakrájeným na kostičky, nové koření a bobkové listy. Můžeme trochu podlít.

  • Na vrch posadíme kuře a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na hodinu a půl. Občas můžeme přelít.

  • Directions Step