Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Dneska jsme se rozhodli připravit neobvyklou variantu známé pochoutky – Brumíka. Všichni ho jistě znají s čokoládovou náplní, tvarohovou a spousty dalších chutí. My jsme se ale rozhodli připravit ho na slano. Když se řekne slaná pochoutka, tak jako první mi vyvstane na mysli pizza.

Tak jsme spojili pizzu a klasického brumíka. Jednoduše jsme si koupili formu, ale tato forma není podmínkou. Můžete využít formy na muffiny nebo udělat z našeho těsta jen obyčejné placky a upéct to v troubě jako mini pizzy. Výhodou je, že se zde nemusíte držet striktně receptu, ale můžete improvizovat.

Vezměte to, co potřebujete spotřebovat, jako je šunka, salám, sýr, paprika, rajče, zkrátka cokoliv a tím si můžete vašeho brumíka ozdobit. Cílem bylo vytvořit malou chutnou mňamku, kterou můžete dát dětem do školy, na snídani nebo si ji s sebou vzít na výlet. Pizzu si totiž vezmete jen těžko. Napište pak do komentářů, jak se vám recept povedl a jaké alternativy navrhujete vy.

Mini pizza

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

138

kcal

Suroviny

  • 200 g ovesných vloček

  • 2 vejce

  • 1 kypřící prášek do pečiva

  • hrst sušených rajčat

  • 200 g eidamu

  • 1 tvaroh

  • 1 ČL sušeného česneku

  • 2 ČL oregána

  • rajský protlak

Postup

  • V míse smícháme rozemleté ovesné vločky, vejce, nakrájená sušená rajčata, kypřící prášek do pečiva, 150 g nastrouhaného eidamu, tvaroh, sušený česnek a oregáno, sůl a pepř a vše pořádně promícháme.

  • Připravíme si formičky, které vymažeme a naskládáme tam naše těsto. Do prostřed uděláme prohlubeň, protože těsto vzkypí.

  • Dáme to péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na půl hodinky. Po půl hodince je to již krásně dozlatova upečené.

  •  Potřeme to rajským protlakem smíchaným se špetkou oregána a olivového oleje, posypeme sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct do trouby.