Foto: Freepik

Vzory: Kreativní interpretace

Vzory hrají klíčovou roli v letošní podzimně-zimní kolekci. Klasické květinové a zvířecí vzory dostaly kreativní přepracování. Dries Van Noten si pohrává s vodovými barvami, Prada přináší variabilní a modulární modely, zvířecí vzory dominují na přehlídkách Balenciaga, Etro a Dior, a Loewe se odvážně pustilo do falešných tisků. Tímto způsobem se podzimní a zimní kolekce stávají plátnem pro módní experimenty.

Kůže: Rozmanitost a luxus

Kůže je vždy v módě, ale pro podzim/zimu 2023/24 nabízí nesmírnou rozmanitost. Bottega Veneta kombinuje krokodýlí a pštrosí kůži, Chanel nabízí kožené trenčkoty zdobené kaméliemi, Gucci představuje business obleky ze kůže a Fendi nabízí sofistikované černé kožené šaty ideální pro ultra-glamourový vzhled. Kůže se stává symbolem luxusu a elegance.

Pletenina: Inovativní interpretace

Pletenina je nedílnou součástí podzimního a zimního šatníku, ale letos přichází s nekonvenčními prvky. Designéři pracují s různými druhy příze a váhy pletení. Miuccia Prada představuje lehké průsvitné pleteniny, které se objevují v kolekcích Miu Miu, zatímco Etro a Bottega Veneta experimentují s trojrozměrnými vzory. Dior a Valentino zůstávají věrní klasickým verzím pleteniny, zatímco Jil Sander přináší brilantní modely, které spojují eleganci a komfort.

Foto: Freepik

Mužský styl: Strohá elegance

V ženských kolekcích pro podzim/zimu 2023/24 lze vidět strohou a téměř mužskou estetiku. Gucci na mole představuje kabáty a obleky, Pierpaolo Piccioli na přehlídce Valentino používá kravatu, tradiční mužský doplněk, jako symbol osvobození od mužského dress code. Ferragamo, Prada a Fendi přinášejí personalizované prvky inspirované pánskou módou, které dodávají ženským outfitům androgynní nádech.

Objem: Ženskost v detailu

Siluety zdůrazněné ženskými drapériemi jsou dalším výrazným trendem pro podzim/zimu. Jonathan Anderson pro značku Loewe vytváří kovovou sféru na dekoltu, která obaluje drapérii hedvábného šatu. Maximilian Davies pro Ferragamo představuje drapované mini šaty, zatímco Gucci se zaměřuje na redistribuci objemu na spodní části siluety.

Podzim a zima 2024 slibují různorodost a inovace v módním světě. Bez ohledu na to, jestli preferujete klasiku nebo experimentování, tato sezóna má něco pro každého. Dejte se do hledání těchto vzrušujících nových trendů a zkuste je začlenit do svého šatníku pro nadcházející chladné měsíce.

Zdroj: lofficielbaltic.com (odkaz)