Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Její popularita byla obrovská. Teď tu máme na testování nafukovací válec s rolničkou s motivem zvířátek od OnlineHračkářství.cz. Hned na počátku musím říci, že hračky tohoto typu mám velice rád, protože jsou malé a skladné, ale dají se nafouknout do rozměrů 42 x 23 cm.

Uvnitř jsou navíc rolničky, které cinkají, ale není to ten nepříjemný zvonek, ale je to relativně příjemný zvuk. Její využití je pak víceúčelové. Poprvé ji použijete, když dítě jen tak plácá ručičkama a snaží se soustředit a koordinovat pohyb s tím, co vidí.

Pak nastává fáze, kdy se začíná batolit a lézt. Můžete dítě dát kolmo na tento válec a nadlehčit mu ručičky. Je pro něj tak o mnoho jednodušší začít třeba chodit nebo uvědomit si nožičky. Já jsem tento válec dával nejen k ručičkám, ale i k nožičkám, aby se naučila vnímat právě své nohy a každé úspěšné kopnutí je odměněno cinknutím rolničky.

Když už dítě stojí, může se o tento válec vzpírat nebo ho kutálet před sebou. Další oblíbenou kratochvílí je vyhazování tohoto válce z postýlky. Dcerka vždy vezme tento válec a na povel „hop“ mi ho hodí a směje se, když dělám srandu, že to nemohu chytit.

Nesmím také zapomenout na poslední využití. Vzhledem k tomu, že je hračka i voděodolná, můžete ji využít v létě do bazénku. Pravděpodobně se to do vaničky či do vany nevejde, ale v bazénku s tím může být skutečně veselo.

Moje dcerka má tuto hračku ráda a já jsem rád, že je nafukovací. Asi jako každý řešíme i nejefetkivnější skladování hromady hraček. U této vydrží i půl hodiny až hodinu a nejvíce ji ve věko něco přes rok baví vyhazovat tento válec z postýlky a nebo do něj kopnout a utíkat za ním a smát se tomu, jak se koulí.

Za nás je to dobrá a praktická hračka, která je skladná a má mnohostranné využití. Rozhodně se jedná o víceúčelovou hračku. Za mě je vždy velkou výhodou, když tu hračku může využívat třeba rok a když je k více účelům. Pravdou ale je, že si s válcem klidně a pohodlně vyhraje i třeba pětileté dítě. Závěre je tedy ten, že ho doporučujeme.

Děkujeme za zapůjčení nafukovacího válce s rolničkou s motivem zvířátek onlinehrackarstvi.cz

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky