Foto: Freepik

Jestli jsou na světě dva nápoje, které jsou na světě nejpopulárnější, pak je to káva a čaj. O různých benefitech spojených s konzumací kávy jsme zde již několikrát psali a jsou to obecně známá fakta. Nejčastěji se pak káva pije ráno, aby se člověk probudil. Věděli jste ale, že si můžete pomocí kávové sedliny vyrobit domácí pleťovou masku?

Stačí vám přitom jen dvě základní suroviny, a to kávová sedlina a olivový olej. O jeho účincích se také nemusím dlouze rozepisovat, protože jsou známy po staletí. Olivový olej je také součástí mnoha kosmetických souprav. O blahodárném účinky této pleťové masky hovoří i mnozí odborníci.

Foto: Freepik

Pomáhá totiž výrazně odstraňovat toxiny a tuky z pokožky a pokožce předává živiny, aby byla jemná a hladká na pohled. Zároveň prý stimuluje průtok krve a dokáže pomoci s celulitidou, striemi či problémy se suchostí kůže. Příprava této pleťové masky je pak mimořádně jednoduchá.

Stačí totiž smíchat jednu polévkovou lžíci mleté kávy s jednou lžící olivového oleje. Tuto směs nanášejte v malých vrstvách na pokožku a jemně vmasírujte. Tím získáte i účinný peeling. Masku necháte působit zhruba dvacet minut a poté ji smyjete vlažnou vodou. Účinek by měl být znát již po první aplikaci.

Zdroj: MedicalNewsToday.com (odkaz)