Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Mé předchozí zkušenosti s produkty od společnosti Sencor byly vždy pozitivní, s nadprůměrným hodnocením vzhledem k dané kategorii a ceně. Jediným omezením bylo omezení technologie TWS pouze na stejné reproduktory. Proto mě potěšila zpráva o nové modelové řadě, která umožňuje propojení reproduktorů různých velikostí v rámci této řady. 

Nicméně by bylo ideální, kdyby byl zaveden standard podobný jako u Bluetooth, umožňující propojení libovolných reproduktorů. Například mám jednoho většího reproduktoru u počítače a druhého menšího v autě. Když si přeji prostorový zvuk, chtěl bych je propojit. Společnost Sencor se však již blíží k naplnění této požadavku.

Vzhled a konstrukce reproduktorů jsou poměrně standardní, s válcovitým tvarem, tlačítky na přední straně a ovládacím panelem na zadní straně. Poutko, konektor USB-C, audio jack a slot pro paměťovou kartu jsou umístěny za gumovou krytkou, což je vítané. Přítomnost audio jacku a slotu pro paměťovou kartu jsou pozitivním prvkem, umožňujícím uživatelům flexibilitu při poslechu hudby. Materiály a design reproduktorů jsou konzistentní napříč modely v této řadě.

Co se týče hudebního projevu, všechny tři modely reproduktorů poskytují kvalitní zvuk s vyváženým basem a čistými výškami. I nejmenší model Serius 2 Mini dokáže naplnit středně velkou místnost. True Wireless Stereo (TWS) funkce přináší působivý zvukový zážitek, zejména při rozestavení reproduktorů pro dosažení prostorového efektu. Každý model, od největšího Serius 2 Maxi po nejmenší Serius 2 Mini, má svá specifika, ale všechny jsou schopny podat vynikající výkon.

Sencor SIRIUS 2 MAXI navy

Sencor SIRIUS 2 MAXI navy je dominantním modelem v nové produktové řadě. S výkonností 30W poskytuje robustní zvuk, který naplňuje prostor silnými basy a křišťálově čistými výškami. S frekvenčním rozsahem od 50 Hz do 20000 Hz dokáže reprodukovat širokou škálu hudebních žánrů. Bluetooth 5.0 zajistí stabilní a rychlé připojení, zatímco certifikace IPX7 znamená odolnost vůči dešti a ponoření do vody do hloubky jednoho metru po dobu třiceti minut. Reproduktor disponuje třemi reproduktory a dvěma pasivními zářiči. Integrovaný mikrofon umožňuje pohodlné přepínání mezi hudbou a hovory, a s výdrží baterie 7 hodin je ideálním společníkem pro každodenní používání.

Sencor SIRIUS 2 MINI rose

Sencor SIRIUS 2 MINI rose přináší kompaktní design a výkon 16W. I přes menší rozměry poskytuje kvalitní zvuk s frekvenčním rozsahem od 60 Hz do 20000 Hz. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají přenosný reproduktor bez kompromisů ve zvukové kvalitě. Stejně jako větší modely má Bluetooth 5.0, certifikaci IPX7 a integrovaný mikrofon. Výdrž baterie 7 hodin znamená, že nemusíte mít obavy, že hudba odezní předčasně. Oproti MAXI modelu má dva reproduktory a dva pasivní zářiče, což však plně dostačuje.

Sencor SIRIUS 2 olive

Sencor SIRIUS 2 olive představuje střední variantu s elegantním designem a výkonem 20W. Jeho frekvenční rozsah od 60 Hz do 20000 Hz zajistí vyvážený zvuk s důrazem na detaily. Opět disponuje Bluetooth 5.0, certifikací IPX7 a mikrofonem pro pohodlné telefonování. Oproti většímu modelu MAXI navy nabízí menší výkon, ale může být ideální volbou pro ty, kteří preferují kompaktnější rozměry. Stejně jako u modelu MINI 2 najdeme dva reproduktory a dva pasivní zářiče.

Závěr a hodnocení:

Sencor Sirius 2 přináší do světa reproduktorů nový standard flexibilitu a výkon. Implementace technologie True Wireless Stereo (TWS) a možnost propojení reproduktorů různých velikostí v rámci modelové řady přináší uživatelům zcela nový zvukový zážitek. Společnost Sencor opět potvrzuje svou pověst vynikajícího výrobce elektroniky s rozmanitým výběrem velikostí a barev.

Reproduktory, zejména model SIRIUS 2 MAXI navy, se vyznačují vysokým výkonem a schopností reprodukovat široké spektrum hudebních žánrů. Jejich odolnost vůči vodě a možnost použití venku z nich dělá skvělého společníka pro různé aktivity. Funkce True Wireless Stereo (TWS) pak umožní vytvoření prostorového zvuku a zlepšení celkového poslechového zážitku.

Modely SIRIUS 2 MINI rose a SIRIUS 2 olive nabízí kompaktní design s dostatečným výkonem pro přenosný zvukový zážitek bez kompromisů ve zvukové kvalitě.

Celkově lze konstatovat, že Sencor Sirius 2 je skvělou volbou pro milovníky hudby, kteří hledají flexibilitu a výkon v jednom. Technologie TWS a vzájemná kompatibilita reproduktorů přináší do této řady novou dimenzi. Zvukově výrazně předčí mnohé konkurenční modely a odolnost vůči vodě poskytuje větší svobodu v jejich využívání. Celkově lze reproduktory Sencor Sirius 2 vřele doporučit.

 

Děkujeme společnosti Sencor za zapůjčení třech reproduktorů z modelové řady Sencor Serius.

Zdroj: ittb.cz , informace poskytnuté společností Sencor