Foto: Freepik

Je jasné, že studium na Vysoké škole je náročné a mnoh studentů si chce vytvořit nějaký tahák nebo alespoň podporu paměti. Z vlastní zkušenosti vím, že být připuštěn ke zkoušce na České zemědělské univerzitě mi přišlo stejně náročné, jako dostat se do „Pentagonu“ – s trochou nadsázky samozřejmě.

Nutno přiznat, že před zkouškou člověk má silný stres a tento přístup mu nepřidává na pozitivitě. Já osobně jsem byl svědkem, kdy vás pozoruje série kamer z monitoru i z různých koutů místnosti a navíc místnost obchází množství najatých dozorců. V praxi by ani tahák nepomohl, protože učivat je tolik, že to stejně neshrnete ani na A4.

Foto: Freepik

Jen pro úplnost – pro přístup ke zkoušce musíte projít všemi bezpečnostními opatřeními, jako je třeba bezpečnostní rám. Právě s tím mají studentky problém, protože jejich podprsenky obsahují kovové kostice, a proto musejí na zkoušku zásadně bez kosticových podprsenek. Tuto skutečnost vypovědělo 11 studentek s tím, že jich je pravděpodobně víc.

Obsluha na bezpečnostním rámu se odkazuje na nařízení děkana Tomáše Šubrta, který zakázal vpustit na zkoušku kohokoliv, kdo by aktivoval bezpečnostní rám. Celou záležitostí se zabývá již i rektor univerzity Petr Skleničky, který chce svolat etickou komisi. Tisková mluvčí univerzity, Karla Mráčková, uvedla, že v požadavcích není uvedena podmínka absolvovat test bez podprsenky. Faktem ale je, že přes bezpečnostní pás prostě ty studentky neprojdou. Pokud neprojdou, tak nemohou ke zkoušce.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)