Foto: Freepik

Díky moderním technologiím není žádný problém komunikovat třeba až na druhou stranu světa. Jediným problémem, který by mohl nastat je snad jen případ, kdy byste potřebovali zaslat svému blízkému nějaký balíček. Může jít třeba o pozornost, dárek k narozeninám nebo naše české jídlo, kterého je v zahraničí nedostatek.

Pokud ale chcete například odeslat balík do Itálie nebo zaslat zásilku do Austrálie, musíte mít každopádně dobrou přepravní službu. Můžete sice na internetu prohlížet všechny přepravce, zda doručují i do vaší destinace, nechat si vykalkulovat cenu a následně si veškerá data porovnat.

V dnešní uspěchané době to je ale příliš mnoho času, který ale nikdo ani nemáme. Daleko lepší je proto vybrat si takovou přepravní službu, která bude sloužit jako prostředník. Kam zkrátka zadáte velikost vašeho balíku a jeho hmotnost a on vám vygeneruje nabídky všech přepravců během chvilky. Navíc vám umožní si přepravu zásilky přímo a jednoduše objednat.

Foto: Freepik

Mezi největší platformu u nás, která se této službě věnuje dlouhodobě je rozhodně ShipEx.cz. ShipEx.cz vám nepomůže jenom zaslat balík do dalekých krajů, jakými je Austrálie či Itálie, ale také třeba pomůže zaslat balík do Německa. Seznam cílových destinací, kam je možné balík zaslat, se zdá prostě nekonečný, a i já sám jsem byl překvapen, že cena balíku do zahraničí je nižší než doporučený dopis, který jsem zasílal přes Českou poštu.

Výhodou je i to, že můžete své zásilky pojistit a sledovat jejich pohyb pomocí online vyhledávače zásilek. Získáte tím alespoň nějakou jistotu, kde máte zásilku a kdy ji zhruba obdrží váš příjemce. Zároveň je bezpečné zacházení a doručení důležité, zvláště když posíláte cenné či křehké předměty.

Já sám jsem studoval na univerzitě ve Skotsku a absence některých věcí byla pro mě nepřekonatelná. Pamatuji si, že zaslání dvou bochníků chleba vyšlo přes Českou poštu 500 Kč. V té době ale bohužel žádný podobný srovnávač neexistoval. Stejně tak jsem občas potřeboval zaslat nějaké své léky z České republiky, protože jsem zde stále měl svou praktickou doktorku.

Nemusí ale nutně jít jenom o osobní balíky, ale službu ShipEx.cz můžete využít i pro zasílání obchodních balíků. Jinými slovy můžete své podnikání rozšířit do zahraničí a díky nižším cenám za dopravu budete mít konkurenční výhodu nebo si o ten rozdíl můžete navýšit svou marži. Možností, jak nabízet své zboží do zahraničí je dnes nepřeberné množství. Tak či onak je zbytečné trávit hodiny na internetu hledáním vhodného dopravce nebo hledáním toho nejlevnějšího. Nejlepší je prostě mít svého partnera, kde na pár kliknutí máte hned výsledek. Stačí se zaregistrovat na webu ShipEx.cz a využívat slevu 5% pro firemní zákazníky a mít přehled nad všemi svými zásilkami.