Foto: Freepik

Zvládnout výzvy chladných dní

Přechod na zimní péči o pleť je důležitý, protože nízké teploty a vítr mohou narušit rovnováhu pokožky. Dochází k pomalejšímu krevnímu oběhu, což může vést k suchu a ztrátě pružnosti pleti. Mrazivý vítr dále přispívá k dehydrataci, která může způsobit zarudnutí, svědění a olupování. Starostlivá péče je klíčová pro udržení zdravé pleti během zimních měsíců.

Péče na míru pro zimní období

Během zimy potřebuje naše pleť zvláštní pozornost a výživu. Doplnění vitaminů a antioxidantů je klíčové. Přípravky s pupalkou dvouletou, zinkem, vitaminem C a E poskytují ochranu proti volným radikálům a podporují tvorbu kolagenu, který udržuje pleť pružnou. Důležitá je také hydratace, proto nezapomínejme dostatečně pít.

Foto: Freepik

Správná volba kosmetiky

V zimě volte hutnější krémy, které poskytují intenzivní hydrataci. Pleťové vody s obsahem alkoholu by měly být nahrazeny jemnými odličovacími oleji, které pleť čistí a zároveň ji nevysušují. Pokud máte mastnější pleť, volte lehčí textury krémů a používejte produkty s vyšším obsahem ochranného faktoru, abyste pleť chránili i před slunečním zářením.

Nepodceňujte péči o zbytek těla

Kromě obličeje je důležité chránit i rty, ruce a nohy. Krémy s ochranným filmem chrání pokožku před vlivem chladu a větru. Po sprše nezapomeňte ošetřit pokožku hydratačními přípravky, zejména tam, kde je pokožka náchylná k vysušení a popraskání. Chodidla potřebují zvláštní péči, aby se předešlo vzniku nepříjemných trhlinek. Vlasy hydratujte jemnými šampony a olejovými kúrami, abyste předešli jejich vysušení.

Pečlivá péče o pleť během zimních měsíců je klíčová pro udržení zdravé a krásné pleti. Dopřejte své pokožce to nejlepší a užívejte si zimu s radostí, aniž byste museli trpět jejími nepříjemnými účinky na vaši pleť.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Benu