Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Vždy byl ale problém v tom, že když se udělalo teplo, potřeboval jsem někam dát svou mikinu či bundu, ale kolem pasu to nosit nechci a větší batoh s sebou tahat také nebudu. Hledal jsem proto na internetu nějaké vhodné řešení.

To byl ten moment, když jsem poprvé objevil Naturehike Ultralehký Skládací Batoh. Je to modrý batoh s kapacitou 22 litrů, který váží pouhých 200 gramů. Při pohledu na něj jsem byl skeptický, jestli se do něj vůbec vejde tolik věcí, kolik jsem plánoval vzít. Ale rozhodl jsem se mu dát šanci.

Když jsem ho poprvé rozbalil, byl jsem ohromen jeho kvalitou. Je vyroben z vysoce kvalitního 30D nylonu, který vypadal odolný proti vodě a roztržení. Zipové uzávěry YKK byly zapečetěny silikonem, což naznačovalo, že by měly být voděodolné.

Jakmile jsem začal plnit batoh, zjistil jsem, že se do něj vejde mnohem více, než jsem si myslel. Byl vybaven jak vnitřními, tak vnějšími kapsami, což mi umožnilo snadno organizovat všechny mé věci. Navíc dvě velké síťované kapsy na láhve či deštník byly skvělým bonusem.

Během celého výletu jsem si uvědomil, že tento batoh je skutečně všestranný. Když jsme se vydávali na výlety do hor, nosil jsem ho složený v kapse. Ale když jsme se vraceli do kempu a slunce začalo hřát, vytáhl jsem ho a udělal z něj hlavní batoh. Byl skvělým záložním batohem, když jsme šli na krátké procházky a nechtěli jsme se zbytečně zatěžovat.

V jednom okamžiku, když jsem cítil, že můj batoh dosahuje svého limitu, jsem našel perfektní místo pro toho, kdo potřeboval malý batoh pro jeho procházku. Díky své lehkosti a kompaktnosti jsem se stále cítil svobodný a pohodlný.

Recenze: Naturehike ultralehký skládací batoh

Jako vášnivý milovník přírody a outdoorových aktivit jsem nedávno měl příležitost vyzkoušet Naturehike Ultralehký Skládací Batoh na svých dobrodružstvích v přírodě. A musím říct, že tento batoh mě opravdu mile překvapil.

Kvalita materiálu a konstrukce

Jedním z prvních dojmů patřil velikosti a materiálu.Je vyrobený z vysoce kvalitního 30D nylonu, odolného nejen proti vodě, ale i proti roztržení. Zipové uzávěry YKK zapečetěné silikonem dodávaly dojem pevnosti a spolehlivosti. Ani jemné nylonové švy nepředstavovaly problém, nezaznamenal jsem žádné uvolnění nebo praskliny během testování.

Praktické vlastnosti

Batoh je vybaven několika užitečnými funkcemi, které ho činí ideálním společníkem na cesty. Nastavitelné ramenní popruhy zajišťují pohodlné nošení a minimalizují zátěž ramen. Vnitřní a vnější kapsa poskytují dostatek prostoru pro organizaci věcí, a dvě velké síťované kapsy na láhve či deštník jsou praktickým bonusem, který usnadňuje přístup k nezbytnostem.

Testování v přírodě

Během mých dobrodružství v přírodě jsem tento batoh prověřil v různých podmínkách. Bez ohledu na to, jestli jsem se vydal na krátkou turistickou trasu nebo na celodenní výlet, batoh si vedl skvěle. Jeho nosnost 10 kg byla více než dostatečná pro mé potřeby a objem 22 litrů mi poskytoval dostatek prostoru pro všechny mé věci.

Kompaktnost a hmotnost

Jednou z největších výhod tohoto batohu je jeho kompaktnost a lehkost. S rozměry 42 x 26 x 20 cm a váhou pouhých 200 gramů se snadno vešel do mého batohu jako záložní batoh na výlety. A když jsem ho nechal doma a cítil jsem se trochu pochybně o tom, že v něm bude dostatek místa pro všechny mé věci, rychle jsem byl přesvědčen o opaku. Po složení do rozměrů 8 x 18 cm zaberuá jen minimum prostoru.

Závěrečné hodnocení

Naturehike Ultralehký Skládací Batoh patří bez pochyby k těm lepším skládacím batohům, které se prostě vyplatí mít u sebe pro všechny případy. Je ultra malý a ultra lehký, takže se vejde všude. Jeho spojení kvality materiálu, praktických vlastností a kompaktnosti ho činí ideálním společníkem pro každodenní použití i dobrodružství v přírodě. Za sebe ho mohu tedy doporučit a při porovnání s konkurencí z Decathlonu, kterou mám doma, jsem zjistil, že švy jsou pevnější a celý batoh působí spíše bytelněji.

Děkujeme NatureHike za poskytnutí batohu.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky