Foto: Freepik

Bublinky přidávají do vody chuťový zážitek a osvěžení, což láká mnoho lidí k volbě perlivé vody nad obyčejnou. Pro některé se zdá, že bublinky oxidu uhličitého (CO2) zlepšují chuť vody a dodávají jí příjemnou pikantnost. Pokud nepřidáváte do perlivé vody žádný cukr, není její pravidelná konzumace problémem pro zdraví ani postavu. Navíc perlivá voda s přídavkem ovoce nebo bylinek poskytuje alternativu pro děti, které preferují sladké nápoje.

Na druhé straně jsou přírodní minerální vody bohatým zdrojem minerálů jako je hořčík a vápník, což přitahuje další skupinu lidí. Avšak jejich každodenní konzumace z lahve může mít environmentální dopad v důsledku obalového plastu a vyšších nákladů. Domácí výrobník perlivé vody se stává cenově dostupnější a ekologičtější alternativou, umožňující přípravu perlivé vody z kohoutku bez nutnosti nakupovat balené nápoje.

Někteří lidé preferují minerální vodu pro její obsah minerálů. Jak je to ve skutečnosti?

I kohoutková voda obsahuje minimální množství zdraví prospěšných minerálů, ale hlavním zdrojem minerálů by měla být pestrá strava. Pokud jste na správné stravě, pravděpodobně získáváte všechny potřebné minerály, které tělo potřebuje. Přírodní minerální vody jsou spíše doporučovány pro terapeutické účely než pro běžnou hydrataci. Kohoutková voda vám poskytne potřebnou hydrataci a je cenově efektivnější volbou.

Pokud máte rádi bublinky ve vaší vodě, perlivá voda připravená doma může být pohodlnou volbou pro každodenní pitný režim. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří se snaží snížit spotřebu sladkých nápojů a přejít na čistou vodu.

Zdroj: tisková zpráva společnosti SodaStream, Health.harvard.edu (odkaz)