Foto: Freepik

Nové možnosti pro uživatele

Díky tomuto rozšíření mohou uživatelé nejen sledovat mapy a plánovat trasy, ale také vizuálně prozkoumávat odlehlé a exotické lokality, ke kterým by se jinak možná nikdy nedostali. Tato novinka přináší možnost prohlédnout si přírodní krásy, historické památky a další zajímavosti z celého světa.

Vývoj a technické pozadí

Pro implementaci této funkce vývojáři využili rozsáhlou databázi Wikimedia Commons. Wikimedia je známá svou obrovskou sbírkou obrázků, které jsou volně dostupné a pokrývají široké spektrum témat. Tímto způsobem mohly Mapy.cz integrovat tisíce fotografií, které uživatelům poskytují vizuální kontext k mapovým podkladům.

Foto: Freepik

Virtuální cestování z pohodlí domova

Nová funkce je ideální pro všechny milovníky cestování, kteří si chtějí rozšířit své obzory a objevovat svět, aniž by museli fyzicky cestovat. Je to také skvělý nástroj pro plánování budoucích výletů a získávání inspirace pro nové cestovní destinace. Díky možnosti prohlížet si fotografie z různých koutů světa mohou uživatelé zažít virtuální cestování a získat tak představu o místech, která by chtěli navštívit.

Využití ve vzdělávání a výzkumu

Kromě cestovatelů mohou tuto funkci využít také studenti, učitelé a výzkumníci. Fotografie mohou sloužit jako výukový materiál nebo jako podklad pro různé projekty a prezentace. Díky širokému spektru dostupných snímků lze snadno najít relevantní obrázky pro různá témata a obory.

Personalizovaný zážitek

Mapy.cz se také snaží přizpůsobit zážitek uživatelům na míru. Aplikace umožňuje ukládat oblíbené fotografie a vytvářet si vlastní kolekce míst, která uživatele nejvíce zaujala. Tímto způsobem mohou uživatelé mít přehled o svých oblíbených lokalitách a snadno se k nim vrátit kdykoli budou chtít.

Závěr

Nová funkce na Mapy.cz, která umožňuje prohlížet fotografie z nejodlehlejších koutů světa, přináší uživatelům možnost objevovat a plánovat nové cestovní destinace z pohodlí domova. Spolupráce s Wikimedia Commons poskytuje bohatou databázi obrázků, která rozšiřuje možnosti aplikace a přináší nový rozměr do virtuálního cestování a vzdělávání.

Zdroj: Mapy.cz