Jsme povinni zjistit, zda jste starší 18 let.

Foto: Freepik

Snad každý z nás má v životě nějaký koníček, kterému se z různých důvodů věnuje. Ať už jde o náplň volného času, vyloženě o vášeň, bez níž bychom strádali, nebo nejlepší způsob, jak relaxovat a vyčistit si hlavu, tak se něčemu takového věnujeme my a samozřejmě i celebrity. Co si ale budeme povídat, v jejich případě se často jedná o koníčky, které bychom do nich neřekli, protože jsou buď obskurní nebo na toho daného člověka nesedí.

I celebrity ale mají hobby, díky kterým se s nimi můžeme ztotožnit, protože jsou v podstatě běžné, leč neméně zábavné. A právě proto jsme připravili tento článek, ve kterém se podíváme na různorodé činnosti, kterým se celebrity věnují ve svém volném čase bez ohledu na to, zda se jedná o činnosti podivné nebo obyčejné. Důležité je, že jsou zábavné.

 Sázení

Ve světě Hollywoodu patří sázení mezi populární koníčky, protože se do něj dá zapojit odkudkoliv. Stačí mít dobré připojení a mobil nebo tablet, na kterém se člověk může dostat na stránky nabízející sázení online, a to je vlastně všechno. Online sázení nabylo na oblíbenosti v nultých letech a věnuje se mu stále větší počet lidí, včetně třeba Ashtona Kutchera, tedy herce, jenž v minulosti sázel hlavně na americký fotbal. Specializoval se tehdy na zápasy mezi vysokými školami, což mohl dělat navzdory vytížení, a to odkudkoliv.

Právě díky dostupnosti a samozřejmě adrenalinu a nutnosti si něco nastudovat, aby člověk věděl, jak sázet, si tuto zábavu oblíbili sportovci Michael Jordan a Phil Mickelson nebo milovník veškerého sportu Drake.

Foto: Unsplash

Únikové hry

Už je to pár let, co si tento trend našel cestu i do České republiky. Navzdory tomu ale raději připomínáme, že principem Únikový her je, že je skupina lidí zavřená v pokoji, ze kterého se musí dostat prostřednictvím rozluštění série hádanek. Tématika jednotlivých pokojů je různorodá od sci-fi zasazení po hádanky ve stylu Sherlocka Holmese, přičemž kombinace adrenalinu, nutnosti zapojit mozek a někdy i trochu fyzické aktivity činí z Únikových her populární zábavu.

Právě skutečnost, že Únikové hry mívají příběh a člověk se do situace ponoří, je důvodem, proč celebrity často tomuto propadnou a chtějí si na tento koníček udělat čas. Mohou tak alespoň na chvíli zapomenout, kým jsou a nebrat v potaz, že jsou slavní, protože v Únikové hře jsou někým úplně jiným. Velkými fanoušky této zábavy jsou herci Chris Evans a Emma Stone, ale také zpěvák Justin Bieber či bývalý americký prezident Barack Obama.

Keramika a sochařství

Zde už se mírně pohybuje na hranici koníčků, které by člověk do daných celebrit vůbec neřekl. On prostě Brad Pitt jako typický nadšenec do keramiky nevypadá, nicméně má své vlastní sochařské studio. K této činnosti se upnul, protože během ní dokáže rozjímat na svým životem, přičemž do svých soch projektuje chyby, kterých se dopustil, vypořádává se s rozhodnutími, jež učinil, a také se snaží chápat, proč v minulosti ublížil lidem, blízkým jeho srdci. Navíc si užívá manuální práci jak u sochařství, tak keramiky, kterou si velmi oblíbil také jeho dlouholetý přítel Leonardo DiCaprio.

Foto: Unsplash

 Pletení

Ano, i celebrity v Hollywoodu rády pletou. Kupříkladu populární herec Ryan Gosling uvedl, že se pletení naučil během natáčení, kdy se zrovna nudil, nicméně ani po ukončení natáčení daného filmu od něj neupustil. Naopak ho začalo ještě víc bavit a dnes má radost, kdykoliv si u pletení může vyčistit hlavu a celkově vnímá, že na něj má pozitivní vliv. Kromě Ryana Goslinga si pletení oblíbili také Paul Rudd nebo fenomenální Christopher Walken, zatímco George Clooney si považuje čas strávený zašíváním oblečení. Jelikož dlouho žil sám, naučil se spravovat si díry na oděvu sám, až nakonec přišel na to, že ho to baví.

Sbírání ramínek

Ačkoliv mezi bizardní se samozřejmě řadí také sbírání vlasů celebrit (Katy Perry) nebo holubí závody (Mike Tyson), na závěr jsme chtěli zmínit hobby, které je podivné, ale přeci jen dosažitelné pro většinu lidí. Když se totiž novináři ptali Penelope Cruz, zda má nějaký koníček, odpověděla, že sbírá ramínka na oblečení. Má jich doma přes 500, a to z různých materiálů a různých tvarů, nicméně nemá zájem o ramínka kovová. 

Ministerstvo zdravotnictí varuje: hrou hazardních her může vznikat závislost