Foto: Pixabay

Obecně platí, že pro trvale hezkou postavu je zapotřebí změnit životní styl, stravovací návyky a že celý tento proces je na dlouho. To je fakt a to platí. Existuje však několik drobných rad a tipů, které s minimálním úsilím dokáží nastartovat metabolismus spalování tuků. Jestli chcete ještě stihnout plavkovou sezónu, máte na čase začít se sebou něco dělat.

ZÁZRAK JMÉNEM KARDIO CVIČENÍ

V některých případech může nastat i situace, kdy máte vyposilované svaly s krásným bříškem, ale před těmito svaly stojí vrstva podkožního tuku. Není pak potřeba zdlouhavé běhání, ale postačí jen jednoduché kardio cvičení, které dokáže díky prostým cvikům pár minut denně. V praxi to může vypadat jako jednoduchá projížďka na kole, lehký jogging nebo třeba tanec. Bohatě by stačilo 3x týdně na 30 minut. Pro kardio cvičení je důležité pohybovat se v tzv. aerobním stavu, což bez fitness hodinek poznáte tak, že jste zahřátí, potíte se, ale stále ještě můžete mluvit.

Foto: Pixabay

DODRŽUJTE PITNÝ REŽIM

Prvotním předpokladem pro redukční dietu a nastartování metabolismu tuků je dostatek tekutin, a to především čisté vody. Obecně platí, že každý člověk by měl vypít 35 ml vody na 1 kg své živé váhy. Pokud však provádíte kardio cvičení, je jasné, že spotřebujete více tekutin. Mimo vodu lze doporučit i mátový čaj, zelený čaj nebo neslazený ovocný čaj.

CO MÁM JÍST?

V první řadě je důležité mít v jídelníčku dostatek potravin bohatých na bílkoviny, jako je bílé maso, ryby, tofu, vejce či některé mléčné výrobky. Bílkoviny jsou totiž stavebním kamenem při budování svalové hmoty, která zvyšuje bazální metabolismus a pomáhá spalovat tuky. Důležité je také zařadit přiměřené množství jednoduchých cukrů z ovoce nebo vlákniny z luštěnin a celozrnných obilovin. Pokud chcete pomoci s vytvořením takového jídelníčku můžeme Vám ho sestavit na míru na tomto odkazu.

SPÁNEK ZÁKLAD VŠEHO

Klíčové pro hubnutí je samozřejmě i nízká míra stresu a dostatek spánku, a to minimálně 6 hodin denně. V mnoha případech je právě nedostatečný spánek příčinou, proč lidé tloustnou, i když jedí zdravou a vyváženou stravu. Je také obecně dokázáno, že pokud vám chybí spánek, máte větší podvědomí stres, následkem čehož tělo chce zcela přirozeně více cukrů a více tuků. V konečném důsledku tak začnete tloustnout.

ZVYK JE ŽELEZNÁ KOŠILE

Při dodržování výše uvedených zásad alespoň po dobu 3-4 týdnů by se měly stát automaticky součástí vašeho života a přejít na zvyk. První výsledky se poměrně zaručeně dostaví již po několika dnech dodržování tohoto stylu. Určitě se vyplatí přejít na tento životní styl a dopřát si ten pocit, že se nestydíte vytáhnout plavky či dvojdílné bikiny a zbytečně nemusíte řešit maskování pomerančové kůže plážovými šátky a různými tunikami.

Zdroj: Health.com (odkaz)