Foto: Freepik

Ať už si to uvědomujete nebo ne, tak se Vánoce zcela nekompromisně blíží. Je také nejvyšší čas rozmyslet si, co chcete péct a kdy začít. Můžete se klidně inspirovat naším plánem na vánoční pečení. Jedna věc je, co budete péct. Druhá věc je, jak zaděláte těsto a zda máte správně připravené všechny suroviny. Přesně na to se dnes zaměříme v našem článku.

Jaké chyby dělají hospodyně?

I když pečete samozřejmě každý rok a máte své rodinné recepty, může nastat zásadní chyba při pečení. Některé chyby jsou pak velice časté a tak zásadní, že mohou mít vliv na konečnou kvalitu vašeho cukroví. Udělat to správně pak nestojí většinou ani korunu navíc.

Foto: Freepik

Připravte si suroviny

Některé rady jsou notoricky známé, ale i tak je mnoho hospodyň nedodržuje a je to škoda. Například zcela zásadní je, aby teplota všech surovin při zpracování těsta měla pokojovou teplotu. To znamená, že je nejlepší vytáhnout si máslo, vajíčka i mouky den předen a nechat to volně v kuchyni.

Dále nesmíte zapomínat na prosátí mouky, moučkového cukru a kakaa. Musíte si myslet, že mouka je do těch papírových pytlíků stlačená. Ve skutečnosti má kilo mouky daleko větší objem. My prostě potřebujeme vrátit mouce její objem. Tím zajistíme mimo jiné vláčnost a kyprost našeho cukroví.

Asi největší neznámá pro hospodyně jsou ořechy. Ty se totiž musejí strouhat či sekat. Nikoliv mixovat. Jde o to, že při mixování dochází k uvolňování tuku, a ořechy se pak docela lepí. Při strouhání si veškeré složky uchovávají uvnitř. Hotové těsto pak nechte klidně i přes noc odležet, aby se stihl správně rozpustit škrob z mouky. Na kvalitě těsta to poznáte hned.

Zdroj: Toprecepty.cz (odkaz)