Foto: Freepik

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů vůbec. Mnoho lidí ji má jako ranní rituál, kdy si ji dává ke snídani. Káva samotná se pak připravuje na mnoho způsobů, ale vždy se dochucuje například karamelovým či vanilkovým sirupem. Čínská pobočka známého řetězce kaváren Starbucks teď přišla s něším unikátním – přinášejí kávu s příchutí vepřového masa.

Starbucks přišel s touto kombinací ku příležitosti oslavy nového lunárního roku. Kávu pak nazvali Abudant Year Savory Latter, což se dá také volně přeložit jako „chutné latte pro rok hojnosti“. Já jsem milovníkem kávy, ale neumím si představit, jak může chutnat kombinace kávy a masa.

V praxi by mělo nové latte kombinovat známou omáčku Dongpo Braised Pork Flavor Sauce spolu s espressem a parou vyšlehaným mlékem. Servíruje se pak s kouskem vepřového ve vlastní omáčce. Na čínské sociální síti Weibo se také objevila i oficiální fotografie nápoje. Tento nápoj má prý na okraji hrnku kousek vepřového masa na špejli a na mléčné pěně je pak tmavá vepřová omáčka. Podle pražírny jde o unikátní kombinaci sladkých a slaných chutí.

Již minulý rok experimentoval Starbucks s chutí kávy, když ji ve směsi zvané Oleato zkombinoval s olivovým olejem. Pro Starbucks je pak čínský trh důležitý, protože se jedná o trh s druhou největší uživatelskou základnou. Podle oficiální údajů zde má Starbucks 785 prodejen. Názory na tuto neobvyklou kombinaci jsou různorodé. Rozhodně se ale jedná o unikátní pokus s chutí kávy.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)