Pro mne je to prostě místo, kam mohu vždy uniknout a kde je klid a pokoj. Rád si vezmu maskáče a vyrazím. V přírodě si pak udělám teplý čaj a koukám se jen tak do krajiny a poslouchám zvuky ptáků a zvuky lesa. Zkráceně řečeno mám velice kladný vztah k přírodě a stejně tak ke všem přírodním materiálům. Vždy budu upřednostňovat dřevo před plastem.

Právě nedávno jsme narazil na dřevěný hrnek od společnosti Naturehike. Je to prakticky první dřevěný hrnek, který jsem viděl a je na reálné použití. Většinou jsem totiž viděl jen nějaké dekorační předměty ze dřeva. Prostě mne tento předmět velice zaujal, a proto jsem se rozhodl, že vám připravím takovou malou recenzi nebo spíše zkušenost z používání tohoto unikátního hrnku.

Trampský život je spojen s přírodou, jednoduchostí a autenticitou. Kolem ohně, pod hvězdami, se rodily písně, příběhy a nezapomenutelné zážitky. A co k tomu patřilo víc než tradiční dřevěný hrnek, jako ten od Naturehike? Tento hrneček není jen praktický nástroj pro pití, ale také symbolický artefakt spojující současnou dobu s minulostí.

Svým tvarem připomíná hrnek typu Kuksa, který má kořeny ve finské tradici. Ručně vyřezávaná rukojeť v podobě rybího ocasu dodává hrnečku zvláštní kouzlo. Každý kus je originál, ručně leštěný a vyrobený z kvalitního severoamerického ořešáku černého. Jeho rozměry jsou příjemné pro ruku, ať už si u ohně uvaříte kávu, čaj nebo polévku.

S objemem 200 ml (po okraj) je dostatečně prostorný pro obvyklé dávky nápojů, a přesto dost kompaktní, aby se vešel do batohu či brašny bez zbytečného zatížení. Navíc se z něj dá bez problémů jíst i ovesná kaše nebo nějaká svačinka v podobě fazolí či polévky. Navíc má praktické poutko, takže ho můžete zaháknout i na vnější stranu batohu na karabinku.

Váha hrnku je pouhých 80 gramů, a to z něj činí skvělého společníka pro ty, kteří preferují lehké vybavení a minimalismus. Nejedná se samozřejmě o ultralight nebo extrémně skladný silikonový hrnek. Zde mluvíme spíše o zážitku z pití. Vždy, když si do něj udělám čaj a zavřu oči, tak se přenesu kamsi do lesů.

Využití tohoto hrnečku není omezeno pouze na outdoorové aktivity. Svým autentickým vzhledem se stává také dekorativním prvkem pro každý koutek, kde chcete připomenout atmosféru starých dobrodružství a příběhů.

Pokud hledáte spojení s přírodou a zároveň praktický doplněk pro své dobrodružství, pak je Naturehike dřevěný hrneček tou správnou volbou a mohu ho vřele doporučit. Během používání jsem nenašel nic, co bych mu vytknul. Je příjemný do ruky a vařicí čaj přes dřevěnou stěnu nepálí. Navíc je malý a lehký – to je asi tak to nejdůležitější, co u hrnku potřebujete. Mne každopádně tento hrnek překvapil a velice jsem si ho oblíbil.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky