Foto: Freepik

Současné děti ale vyrůstají v jiné době. Dnes se hledí spíše na maximální bezpečnost, a proto se již budou vyrábět „švýcaráky“ bez nožů. Pro švýcarský deník Blick to uvedl přímo hlavní šéf společnosti Victorinox, Carl Elsener. Mnoho lidí si totiž myslí, že zavírací nůž s čepelí je prostě zbraň.

Ve Velké Británii nebo v některých asijských zemích je nůž skutečnou zbraní, kterou může nosit jen ten, kdo ho potřebuje k práci nebo k outdoorovým aktivitám. Švýcarské nože tak mohou zcela zmizet alespoň v té podobě, jak je známe. Místo toho to spíš bude vypadat jako univerzální sada nářadí. Něco podobného již nyní využívají třeba cyklisté.

Victorinox na tento problém v minulosti již narazil, a to po útocích 11. září 2001, kdy prodeje klesly o třetinu. To podle Elsenera otevřelo všem oči a poukázalo, že se ani společnost Victorinox nesmí zaměřovat na jednu oblast podnikání. Společnost Victorinox vznikla již v roce 1897, ale nejvíce se asi proslavila po druhé světové válce.

To si američtí vojáci vozili jejich nože z války jako suvenýr. Nyní se společnost zaměřuje na výrobu i nejrůznějších nářadí, piníků, vývrtek, šroubováků, nůžek nebo kuchyňského nářadí. Nože Victorinox jsou jedny z nejdražších na trhu, ale otázkou je, zda tomu odpovídá i jejich kvalita. Jsou vysoce kvalitní, ale v naší recenzi jsme měli možnost otestovat i zavírací nože od Mikovu, které jsou pro Victorinox konkurenční a z našeho pohledu je tam lepší poměr cena a kvalita.

Zdroj: Penize.cz (odkaz)