Foto: Pixabay

Pokud jste to minulý večer přehnali a nyní nevíce jak se z ranní kocoviny dostat co nejrychleji máme pro vás pár zaručených tipů.

  1. Dostatek tekutin

  2. Silný vývar a tučné jídlo

  3. Vyprošťovák

  4. Léky

  5. Hodně spánku

  6. Čerstvý vzduch a pohyb

 

Dostatek tekutin

Nejlepší je pít čistou vodu, bez sladidel. Dále se nabízí i pití sladkého čaje, Coca cola, džusy a podobné nápoje, které dodají tělu cukr, který je po konzumaci alkoholu také důležitý. Možné jsou i multivitaminy, jelikož dodají mimo jiné tělu i vitamín C, který je také skvělým pomocníkem proti kocovině. Pro některé je dobrým lékem studené mléko, které neutralizuje překyselený žaludek.

Foto: Pixabay

Silný vývar a tučné jídlo

Vývar nebo česnečka je lety ověřeným pomocníkem, který pomáhá skoro všem. Tělo dostává potřebné tekutiny, energii a další prospěšné látky. Tučné jídlo pomáhá před konzumací alkoholu, kdy chrání žaludek proti překyselení a tenká vrstva tuku brání pronikání alkoholu přes žaludeční stěnu do krve.

Vyprošťovák

Někdo si při ranní kocovině nedokáže představit dát si pivo. Jiní na ranní vyprošťovák nedají dopustit. Lékaři však uvádějí, že jedno pivo po ránu může pomoci v boji s kocovinou, dodá tělu tekutiny a ionty.

Léky

Mnoho z nás zahání kocovinu léky. Musíme si dát však pozor na doporučené dávkování. Jelikož lze snadno přetížit zažívání a orgány.

Spánek

Při spánku po konzumaci alkoholu tělo místo odpočinku nejprve zpracovává alkohol v krvi. TO bere tělu čas i energii, proto se po party stává, že jste unavení, i když jste spali déle než obvykle. Ideální je poslechnout své tělo a kocovinu zaspat.

Čerstvý vzduch a pohyb

Pokud se vám nedaří usnout je dobrým způsobem zvolit delší procházku. Pobyt na čerstvém vzduchu pomáhá k překonání nepříjemných stavů způsobené kocovinou.

Zdroj: bezpecnecesty.cz (odkaz)