Grilovaný hermelín se zeleninou

Grilovaný hermelín se zeleninou

Počet porcí

1

porce
Příprava

5

minut
Vaření

15

minut
Kalorií

295

kcal

Suroviny

  • hermelín

  • cuketa

  • cibule

  • paprika

  • majoránka

  • olivový olej

Postup

  • okurku nastrouháme na jemném struhadle, dáme na látkovou nebo papírovou utěrku a přebytečnou tekutinu vysajeme

  • přidáme stroužek česneku najemno nastrouhaný nebo utřený

  • přidáme buď trochu kopru podle chuti, sůl, pepř nebo koření tzatziky - při použití tzatiky již nesolíme

  • přidáme jogurt a důkladně promícháme

  • hermelín položíme na alobal o rozměrech cca 20x20cm, posypeme majoránkou trochou pepře, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme

  • na rozpálený gril můžeme najednou vyrovnat zeleninu a hermelín

  • ogrilujeme cca 10 minut a vyndáme

  • zeleninu po vyndání lehce nasolíme a až tehdy pokapeme olivovým olejem

  • hermelín necháme chvíli odpočinout, cca 5 minut, jinak nám celý vyteče

  • můžeme servírovat

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me