Veganská svíčková

veganská svíčková

Veganská svíčková

Počet porcí

4

porcí
Doba přípravy

45

minut
Kalorie

221

kcal

Suroviny

  • 3 sójové plátky

  • 150 g celeru

  • 150 g mrkve

  • 1 směs pod svíčkovou Halali

  • 2 PL brusinek

  • tymián

  • 3 cm uzeného tofu

  • 0,2 l sójového mléka

  • 1 cibule

  • citrónová šťáva

  • cukr

  • sůl a pepř

Postup

  • Cibuli nakrájíme najemno

  • na pánvi opečeme najemno nakrájenou hrst uzeného tofu spolu s cibulí

  • když zhnědne, přidáme halali a nahrubo nastrouhaný celer a mrkev

  • když se odpaří voda ze zeleniny, přidáme asi polévkovou lžíci tymiánu a brusinky

  • zalijeme zeleninovým vývarem či vodou a přidáme uvařené plátky sójového masa

  • před dokončením přidáme sůl, pepř, sklenici sójového mléka, citronovou šťávu a dle chuti cukr

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Hovězí gulášek

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me