Netradiční segedínský guláš s domácím uzeným

promo

Netradiční segedínský guláš s domácím uzeným

Počet porcí

3

porce
Příprava

60

minut
Kalorie

108

kcal

Suroviny

  • 30 dkg vepřové pečeně

  • 2 hrsti kysaného zelí

  • 15 dkg uzeného

  • 4 kuličky nového koření

  • kmín

  • majoránka

  • sladká paprika

  • 1 červená paprika

  • 2 větší cibule

  • 2 rajčata

Postup

  • Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme kmín

  • Do rozpáleného oleje přidáme cibuli nasekanou najemno a opečeme ji dozlatova. Pokud se bude připalovat, můžeme podlít malým množstvím vody.

  • Poté přidáme na kostičky nakrájené uzené a zelí, které si přesekneme na menší kousky, aby se vešlo na lžíci a nedělalo dlouhé "žížaly"

  • Znovu promícháme a opékáme dozlatova

  • Přidáme majoránku a papriku a rychle zamícháme, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla

  • Po minutce přidáme nakrájená rajčata a papriku

  • Zalijeme vodou nebo masovým vývarem a vaříme cca 45 minut dokud není maso měkké. 

  • Na závěr můžeme zahustit jíškou, nastrouhanou bramborou nebo rozdrobeným chlebem

TIP

  • Vepřové maso volíme raději libovější, jako například pečeni či kýtu
  • Kdo má rád pikantnější, může přidat spolu se sladkou paprikou i chilli dle chuti.
  • Dobré je smíchat mletou papriku v poměru jedna ku jedné sladkou a uzenou papriku.

O autorovi – Lukáš Erlebach

Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

Přidat na Seznam.cz

Pomazánka z míchaných vajíček

ARCHIV ČLÁNKŮ
Follow Me