POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Tím nejjednodušším, co můžeme pro své tělo udělat, je začít pít bylinné čaje, které mají na náš organismus skvělé účinky a které nám pomáhají zrychlovat metabolismus tuků či detoxikovat tělo od škodlivých látek. Čaje jsou také výbornou alternativou k pitnému režimu, protože to první, co nám každý dietolog zakáže jsou limonády a slazené nápoje.

Můžeme sice pít obyčejnou vodu, ale ta nám stejně dříve či později přestane chutnat. Pokud si tak chcete dát něco chuťově zajímavějšího, můžete sáhnout právě po bylinkovém čaji. A které čaje nám tedy pomohou získat plošší bříško?

ZELENÝ ČAJ A HUBNUTÍ

Jedním z nejznámějších čajů, který se již tradičně používá k podpoře nejrůznějších diet pro jeho schopnost odbourávat tuk, je zelený čaj. Není pak žádným tajemstvím, že zelený čaj zrychluje metabolismus, a to díky antioxidantu katechinu. Ten nejen, že dokáže zrychlit trávení, ale také potlačí chuť k jídlu. Pokud si chcete ale skutečně dopřát požehnanou dávku katechinu, doporučujeme vám zelený čaj s názvem matcha, kde je výskyt tohoto antioxidantu několikanásobně větší, než u klasických zelených čajů.

Foto: Pixabay

PAMPELIŠKOVÝ ČAJ

Právě teď, od března do května, je sezóna pampelišek, které také patří mezi bylinky, které nám mohou pomoci s přebytečnými kily. Právě v těchto měsících, kdy ještě pampelišky nekvetou, je nejlepší nasbírat jejich listy. Pro jeden šálek tohoto čaje stačí jedna lžička dobře omytých a na jemno nasekaných listů. Zalijeme horkou vodou a necháme zhruba 10 minut louhovat. Každý den byste pak měli vypít zhruba tři takovéto šálky.

Foto: Pixabay 

MÁTA ZABRÁNÍ CHUTI NA SLADKÉ

O mátě se ví již několik století, že poměrně významně urychluje trávení, snižuje naši nezkrotnou chuť na sladké a zároveň podpoří i naši snahu hubnout. Mimo to nás dokáže zklidnit a zkvalitní nám náš spánek. Doporučené je pak samozřejmě použít k přípravě tohoto bylinného čaje čerstvou mátu.

BABSKÉ RADY NA HUBNUTÍ

Mimo těchto bylinných čajů existuje ještě jeden čaj, který používaly již naše babičky jako účinný pomocník na hubnutí. Na jeho přípravu budeme potřebovat 1 lžíci sypaného zeleného čaje, 1 celou skořici nebo lžičku mleté skořice a 2-3 bobkové listy. Tuto směs pak zalijeme zhruba litrem vody, která nemá více jak osmdesát stupňů a celé to necháme zhruba 15 minut louhovat. Obecně pak tento čaj detoxikuje náš organismus a díky bobkovému listu i zabraňuje ukládání přebytečných tuků v těle.

Zdroj: iReceptar.cz (odkaz)