Silná česnečka 

Pořádná silná česnečka je to nejlepší na kocovinu i na chřipku. Rozhodně ale dokáže postavit na nohy i po proflámované noci. Důležité je speciální načasování, díky kterému je její síla umocněna. Recept je na konci pořadu.

Silná česnečka 

Počet porcí

4

servings
Doba přípravy

30

minutes
Kalorie

47

kcal

Suroviny

  • olej

  • 3 cibule

  • 3 bobkové listy

  • 4 nové koření

  • 1 ČL kmínu

  • 3 střední brambory

  • 2 PL majoránky

  • 10 stroužků česneku

  • sůl

  • pepř

  • vývar

Postup

  • Do hrnce dáme a necháme ho rozpálit, pak přidáme tři nasekané cibulky. 

  • Když cibule zesklovatí, přidáme bobkové listy, kmín, nové koření a opékáme, dokud není cibule lehce nahnědlá.

  • Poté přidáme tři nakrájené brambory na menší kostičky, 1 PL majoránky a 5 stroužků česneku. Dále osolíme a opepříme. 

  • Vše zalijeme buď hovězím nebo zeleninovým vývarem a pomalu přivedeme k varu. 

  • Necháme provářet půl hodinky. Nakonec vypneme plotnu a přidáme ještě jednu lžíci majoránky a dalších 5 stroužků nastrouhaného česneku. 

    O autorovi – Lukáš Erlebach

    Autorem obsahu je známý kuchař a propagátor zdravého stravování ve svém pořadu “Zdraví na talíři“. Připravuje tradiční pokrmy levně, jednoduše a z dostupných surovin.

    Přidat na Seznam.cz

    Ovocný svařák

    AUTOR: TVORBAWEBU.TOP

    DALŠÍ ČASOPISY

    IT pro Tebe

    ARCHIV ČLÁNKŮ
    Follow Me