Foto: Pixabay

Měl jsem to štěstí setkat se s britským králem Charlesem III. během svých studií na univerzitě v Aberdeenu ve Skotsku. V té době jsem pracoval jako číšník a kuchař v několika nejprestižnějších hotelech a restauracích ve městě. Setkání s ním bylo určitě vrcholem mého zaměstnání v té době.

Prince Charles, jak je známý, měl velmi příjemnou a zdvořilou povahu. Byl velmi zdvořilý a bylo z něj cítit jeho vysoký společenský postavení. Měl jsem pocit, že se opravdu zajímal o lidi, se kterými se setkal. Jeho přirozená elegance a kultivovanost z něj činily velmi příjemného a zajímavého společníka.

Když jsem mu podával jídlo, zdálo se mi, že si opravdu užíval chvíle. Jeho vkus byl velmi sofistikovaný a vyzrálý, a měl rád kvalitní a jemnou chuť jídel. Jeho oblíbeným jídlem byly ryby, které si rád dopřál při každé příležitosti. Zdálo se mi, že si opravdu užíval jídla a byl velmi spokojen se svým jídlem.

Během našeho setkání jsme se bavili o různých tématech, včetně kultury, historie a kulinářských dovednostech. Prince Charles byl velmi vzdělaný a dokázal se bavit o mnoha tématech. Byl velmi zaujatý mou prací v hotelovém průmyslu a zajímal se o to, jak funguje kuchyně a jak se připravují jídla.

Setkání s britským králem bylo pro mě velkým zážitkem a vzpomínkou, kterou si budu pamatovat po zbytek svého života. Byl to velmi příjemný a zdvořilý muž, který si dokázal užít dobré jídlo a společnost lidí kolem sebe. Jeho zájem o kulinářství a hotelový průmysl mi ukázal, jak důležitá je tato oblast pro ekonomiku a kulturu Spojeného království.

Celkově vzato, setkání s britským králem Charlesem III. bylo nejenom jedinečným zážitkem, ale také příležitostí poznat jednoho z nejvýznamnějších světových lídrů. Byl to velmi příjemný a pozitivní zážitek, který mi dodal novou perspektivu na společenskou elitu a královskou rodinu. Setkání s takovou významnou osobností mi také ukázalo, jaký vliv může mít královská rodina na společnost a jaké povinnosti s sebou nese.

Během našeho setkání jsem měl možnost pozorovat, jak se princ Charles chová ke svému okolí. Byl velmi zdvořilý ke všem lidem, bez ohledu na jejich společenské postavení. Jeho laskavost a přátelský přístup byly zjevné a přirozené. Zaujalo mě, jak respektuje a naslouchá ostatním. Jeho schopnost komunikovat s lidmi ze všech vrstev společnosti byla skutečně ohromující.

Co se týče jeho stravovacích preferencí, zdálo se, že si oblíbil pokrmy s rybami. Byl známý svou vášní pro udržitelné zemědělství a ochranu životního prostředí, a to se projevilo i ve volbě jídel. Své chuťové buňky si rozhodně potěšil lahodnými rybími pokrmy, které byly připraveny s důrazem na kvalitu surovin a šetrnost k životnímu prostředí.

Jednou z věcí, kterou jsem si odnesl z našeho setkání, byla jeho vášeň pro tradiční kuchyni a lokální suroviny. Prince Charles zdůrazňoval důležitost podpory místních farmářů a producentů potravin, a to se mi velmi líbilo. Byl zastáncem tradičních technik vaření a ochrany kulturního dědictví prostřednictvím gastronomie.

Mimo to však bylo setkání s princem Charlesem také příležitostí poznat jeho angažovanost v charitativních projektech. Byl známý svým dlouhodobým zájmem o ochranu životního prostředí, udržitelnost a podporu menšinových skupin. Jeho snaha přinášet pozitivní změny ve společnosti byla inspirovající.

Závěrem lze říci, že mé osobní setkání s britským králem Charlesem III. bylo nezapomenutelným a obohacujícím zážitkem. Jeho příjemná povaha, zájem o lidi a vášeň pro kulturu a gastronomii mě silně ovlivnily. Toto setkání mi přineslo nejenom vzácnou příležitost setkat se s významnou světovou osobností, ale také mě motivovalo ke většímu nasazení ve svém vlastním životě a kultivaci svých zájmů.

Pamatuji si na naše setkání s vděčností a pokorou. Byl to okamžik, který mi ukázal, že v životě je možné dosáhnout velkých věcí a že tvrdá práce a vášeň mohou vést k úspěchu. Setkání s princem Charlesem mě posunulo k dalšímu růstu a vytvořilo ve mně naději na lepší budoucnost, jak pro mě osobně, tak pro celou společnost.

Zdroj: Lukáš Erlebach – osobní zkušenost